HAJRÁ PÉCSI VSK !!

Hírek


EB-bronz - pécsi résztvevőkkel

Bronzérmet szerzett az U18-as magyar leány kosárlabda válogatott az udinei Európa-bajnokságon. A sikerhez a PVSK szakemberei is hozzájárultak.

A magyar csapat a német, a litván és a szlovén együttes mellé került a csoportkörben, ahol a csoportmérkőzések végére hármas körbeverés alakult ki. A magyar válogatott a második helyen jött ki az összevetésből, így a másik csoport harmadik helyén végzett horvátokkal vívta a nyolcaddöntőt, sikerrel. A legjobb négybe kerülésért a torna egyetlen addig veretlen csapatát, a franciákat kellett legyőzni, de ez a bravúr is sikerült a lányoknak, akik az elődöntőben ugyan kikaptak a későbbi ezüstérmes Spanyolországtól, de a bronzmérkőzésen javítottak, és legyőzték a litvánokat, ezzel megszerezték az aranyérmet.

A csapatot több pécsi kötődésű szakember is segítette, hiszen a szövetségi kapitány Völgyi Péter, a felnőtt együttesünk korábbi edzője, segítője pedig a PVSK-klubikonnak számító Iványi Dalma volt, a technikai vezetői feladatokat pedig Tiszay László, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia technikai vezetője látta el.

- Nagyon szerteágazó feladataim voltak a nyár folyamán: volt, hogy engedélyeket kellett intézni, máskor orvost, majd gyógyszereket, megint máskor az ebédet/vacsorát, de a versenyeken az ellenfeleket feltérképező videók beszerzése is az én feladatom volt. Mivel a felkészülést már június közepén megkezdtük, ezért mondhatom, hogy nagyon sűrű, fárasztó volt ez a 2 hónap, de visszagondolva nagyon szép emlékekkel gazdagodtam, és sok mindenbe beleláthattam a válogatottak működéséből. Nagyon jó volt a csapat, és a stábtagokkal is remek viszony alakult ki, igaz, közülük sokakat már ismertem régebbről. Büszke vagyok arra, hogy ilyen sikeres volt ez a nyár, és köszönöm a PVSK-nak és a munkatársaimnak is, hogy lehetővé tették, hogy a válogatottra tudjak koncentrálni – fogalmazta meg Tiszay László.

A válogatott az EB előtt még a minszki VB-n is részt vett, ahol Argentínát, Spanyolországot és Új Zélandot megelőzve lettek csoportelsők. Itt az út Angolán és Japánon keresztül vezetett a legjobb négybe, ahol az elődöntőben a későbbi győztes USA jelentett leküzdhetetlen akadályt. A bronzmérkőzésen a csapat kikapott az ausztráloktól, így a világbajnokságot a negyedik helyen zárta.

Gratulálunk a sikerekhez!


     


Iroda:

PVSK Nemzeti
Kosárlabda Akadémia
7622 Pécs,
Verseny utca 11.
Tel: 06 20 568-8111

Link:

www.pvsk-parducok.hu
www.pvsk.hu www.kosarsport.hu