HAJRÁ PÉCSI VSK !!

Hírek


Jó közösségek kibontakozóban a lányoknál

A kosárlabda idény végeztével arra kértük utánpótláscsapataink vezetőedzőit, hogy röviden értékeljék csapatuk szezonját. Leány U10-12-es csapataink idényvégi összefoglalója.

PVSK NKA U10:

- A csapatom a Baranya megyei U10-es bajnokságban indult, páran a kenguru bajnokságban is szerepelte, ahol a Fehértigrisek játékosaival kiegészülve vettünk részt. Több mérkőzésen bizonyultunk jobbnak az ellenfélnél, bár nem ez volt az elsődleges, hanem a fejlődés. Volt olyan játékos, aki októberben kezdett el kosárlabdázni, a többség azért előkészítős csapatból érkezett hozzám. Az első hónapokban cserélődött a gárda, előfordult olyan, akinek soknak bizonyult az iskola mellett az edzés, így távozott, páran viszont érkeztek helyettük. Október közepétől a Fehértigrisek csapatával együtt edzettünk heti kétszer, ez is segítette a lányok fejlődését, hiszen az ott lévő játékosok már régebb óta kosárlabdáznak. Örülök, hogy egy szuper közösség alakult ki a két csapat között, és a közös munka is sikeres volt. Elégedett vagyok a gyerekek egész éves munkájával. A bal kezes ziccerrel meggyűlt a bajunk, azonban év közepe felé már egyre bátrabban használták a lányok a gyengébbik kezüket is a mérkőzéseken. Az összecsapásokon, amit kértem a lányoktól, elképesztő figyelemmel és fegyelemmel hajtották végre. Büszke vagyok rájuk, hogy megtanulták és megérezték, hogy egységben az erő, és nem véletlenül csapatsport a kosárlabda. Kiemelni senkit nem szeretnék a csapatból, mert mindenki sokat fejlődött és nagyon szépen dolgozott az edzéseken. A fegyelmezéssel sem kellett küszködni, hamar megtanulták a szabályokat. A lányok csak most csöppentek bele a kosárlabda tudományába, így rengeteget kell még majd tanulniuk és sok csata vár még rájuk, de úgy gondolom, készen állnak erre. Szerettem ezekkel a gyerekekkel együtt dolgozni, és sok sikert kívánok nekik a jövőben. A szülőknek pedig köszönöm a szezonbeli segítséget – összegzett Paróczi Kata, a csapat vezetőedzője.

A csapat tagjai: Czigler Vivien, Háber Dorottya, Jakab Lili Róza, Keszthelyi Bianka, Novreczky Hanga, Széder Fanni Zoé, Sziptner Flóra, Térmeg Amíra, Térmeg Mia Zora, Vajda Leila, Zsombéki Zita. Edző: Paróczi Kata,

PVSK NKA U11, Jegesmedvék:

- Az U11-es és az U12-es bajnokságban indultunk a csapattal, itt a fő hangsúly nem a számszerű eredményen és a mérkőzések megnyerésén van. Saját korosztályunkban, az U11-es bajnokságban részt vettünk az Országos Jamboreen, tehát az ország legjobb 16 csapata közé sikerült bekerülnünk. Az U12-es bajnokságban idősebb ellenfeleink voltak, itt a fő célunk a tapasztalatszerzés volt. Elégedett vagyok a csapattal, a játékosok több téren is fejlődtek az idei év során, rengeteg újat tanultak a lányok, ennek ellenére mindig van feljebb, a következő szezonban új célokat kell majd kitűzni. A csapat egészére büszke vagyok, ahogyan az idei év során dolgoztak, egyre jobb közösséget kezdenek alkotni a lányok. Nem is szívesen emelnék ki közülük senkit, mindenki önmagához képest nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A csapatban vannak tehetséges gyerekek, de nekik is ugyanolyan alázatosan és odaadással kell dolgozni, mint mindenkinek, mert csak így lehet fejlődni és a későbbiekben eredményesnek lenni – vont mérleget Hengán Hunor, a csapat vezetőedzője.

A csapat tagjai: Dömös Hédi, Simon Lídia, Rituper Míra, Kovács Janka, Csirke Petra, Uherkovich Míra, Sánta Gréta, Szegedi Judit, Kis Simon Cintia, Szabó Luca, Masnecz Hanna, Ligner Boglárka, Hőgye Petra, Kropp Anna, Farkas Emma, Szücs Boglárka, Szanyi Borbála. Edzők: Hengán Hunor, Gyuricza Kitti.

PVSK NKA U11, Fehértigrisek:

- A leány U11 B csapattal a kenguru bajnokságban és a szekszárdi Nyuszi Kupában indultunk. Utóbbiban a lány csapatok között második helyezést értünk el, és voltak szép győzelmeink fiú csapatok ellen is. A kenguru bajnokságban a mezőny második felében végeztünk. A többség a korosztálynál egy évvel fiatalabb volt, ezért nem a komoly, számszerűsíthető eredményt tartottuk szem előtt a szezon során, hanem azt, hogy élvezzék a játékot. Ezt a célt el is értük, én úgy láttam, és erre vagyok a legbüszkébb is, hogy a lányok szerettek edzésre és meccsekre járni, mindig örömmel kosárlabdáztak, jó hangulatú edzéseink voltak. A csapat tagjai a szezon során sokat fejlődtek, rengeteg mindent megtanultak a lányok a sportág alapjaiból. Ha nem is lesznek profi kosárlabdázók, akkor is bízom benne, hogy egész életükben ott lesz valamilyen módon a kosárlabda, és ennek az alapjait sikerült most leraknunk. Név szerint senkit nem tudok kiemelni a csapatból, a képességeihez mérten mindenki jól teljesített, és szépen fejlődött az év során, bízom benne, hogy a következő idényben tovább ügyesednek majd a lányok – mondta el Rónási Márton, a csapat vezetőedzője.

A csapat tagjai: Balázs Fruzsina, Gyenis Dalma, Kaszás Dalma, Magyar Dóra, Mátrai Nóra, Novreczky Csenge, Őss Hanna, Pirisi Eszter, Simon Petra, Szabó Kíra, Szabó Lilien, Szívós Flóra, Tam Linda, Varga Regina. Edzők: Rónási Márton, Gyuró Dalma.

PVSK NKA U12, Zebrák:

- Az U12-es Országos Gyermek Bajnokságban indultunk, itt a Régiós Jamboree alkalmával megszerzett 1. helyezésünknek köszönhetően jutottunk az ország legjobb 16 csapata közé. Ezen kívül részt tudtunk venni a PVSK Akadémia által szervezett, nagyon patinás Varga Ferenc Emléktornán, és ezen felül budapesti és szabadkai felkészülési mérkőzéseink is voltak. A csapat egész éves teljesítményével maximálisan elégedett vagyok! Örülök annak, hogy nagyon szorgalmas csapat a mienk. Elsősorban a munkához való hozzáállásunkkal, fegyelmezettségünkkel, valamint a bennünk rejlő játékos csibészséggel sikerült teljesíteni az éves célkitűzésünket, az Országos Döntőn való szereplést. A játék minden elemében sikerült előre lépnünk, de főként a játék olvasásában, egyes játékszituációk gyors lereagálásában sikerült fejlődnünk, ami a támadójátékunkat igencsak pozitív irányban befolyásolta. Úgy látom, hogy jó alapokra tudjuk majd helyezni a most következő, "felnőttesebb" kosárlabdázás technikai és taktikai játékelemeit. A jövő évben fontos lesz, hogy a védekezésünk minőségén tovább javítsunk, pozitív értelemben agresszívabbá kell válnunk, jobban kell "támadnunk" a lepattanó labdákat, valamint sokkal több hibára kell kényszerítenünk az ellenfeleinket. Büszke vagyok arra, hogy csapatként tudtunk működni, a pályán és azon kívül egyaránt jó közösséget alkotunk. Ügyes és tehetséges lányokkal tudok dolgozni, akikkel, ha a sportághoz való hozzáállásuk változatlan marad, akkor sok-sok közös sikerben lehet még részünk – értékelt Garai Dénes, az együttes vezetőedzője.

A csapat tagjai: Mayer Dorina, Gyuró Roberta, Masnecz Kamilla, Pusztai Gerda, Egervári Kincső, Egervári Luca, Pohl Rebeka, Német Alíz, Lódri Ottília, Csirke Petra, Csiki Hanna, Eisenmann Hanna, B. Garai Etelka, Uherkovich Mira, Futó Beatrix, Nagy-Harkai Csenge. Edzők: Garai Dénes, Varga Andrea.

Első képünkön a Zebrák, másodikon a Jegesmedvék, harmadikon pedig a Fehértigrisek együttese látható.


          


Iroda:

PVSK Nemzeti
Kosárlabda Akadémia
7622 Pécs,
Verseny utca 11.
Tel: 06 20 568-8111

Link:

www.pvsk-parducok.hu
www.pvsk.hu www.kosarsport.hu