HAJRÁ PÉCSI VSK !!

Hírek


Sikeresen indult Szabadkával az együttműködés

2014.11.24-én vasárnap a női és férfi kosárlabda utánpótlás - U11, U12, U15 - csapataink Szerbiában, Szabadkán vendégeskedtek. A Spartak Szabadka egyesülete a várossal közösen egy rendezvénysorozatot szervezett „Mindenki Kosárlabdára!” címen. Az esemény keretein belül rendezték meg azt az utánpótlás tornát, amire két-két női és férfi utánpótlás csapatunk kapott megtisztelő meghívást. Szabadka nagyon jó házigazda volt, csapatainkat szeretettel fogadták.

A Spartak Szabadka első osztályú női és férfi csapatai éveken át voltak a szerb kosárlabda meghatározói. Női vonalon sikeresen szerepeltek a különböző korosztályos bajnokságokon, több játékost adva a válogatott kereteknek. A város szeretné, ha újra sikeres kosárlabda csapatai lennének minden korosztályban. A „Mindenki Kosárlabdára!” rendezvény célkitűzése Szabadkán és környékén a kosárlabdasport népszerűsítése, az utánpótlásbázis szélesítése volt.

Ezen az úton haladva a PVSK Kosárlabda Szakosztályai felkérést kaptak, hogy segítve a szakmai munkát és népszerűsítve a kosárlabdát működjön együtt a két klub. A tornára a meghívás, valamint az együttműködésre való felkérés a PVSK számára nagy megtiszteltetés volt, mert Szerbia egy nagy kosárlabda hagyományokkal rendelkező ország, ahol szakembereink és játékosaink is sokat tapasztalhatnak.

A szabadkai házigazdák mindent megtettek, hogy jól érezzék magukat a gyerekek és a kíséretükben megjelenő edzők, vezetők. Hálásak voltak, hogy elfogadtuk a meghívásukat, sok köszönetet kaptunk. A torna abban a városi sportcsarnokban volt megrendezve, ami már több nagy kosárlabda csatát is megélt. A mérkőzések inkább gála jelegűek voltak. A gála jelleget és jó kapcsolat megalapozását az is jelezte, hogy vegyes csapatok is játszottak mérkőzéseket, ami a játékosoknak nagyon tetszett. Többször úgy pacsiztak le egymással - a különböző nemzetiségű gyerekek - mintha már rég együtt játszottak volna.

A tornán részt vett és beszédet mondott Vjekoslav Ostrogonac a város ifjúsági és idegenforgalmi ügyekkel megbízott tanácstagja, valamint a Szerb Kosárlabda Szövetség elnökségének tagja, Ana Jokovics is, aki korábban a Diósgyőr játékosa is volt. A vendégek között köszönthettük nagy örömünkre a Győr volt játékosát Natasa Kovácsevicset, aki az emlékezetes - győri csapat által elszenvedett - buszbaleset sérültjei között volt és sajnos amputálni kellett egyik lábfejét. Natasa felépülése alatt példaképpé vált küzdeni tudásával, emberi tartásával, ahogy sérülését, illetve megváltozott életét kezelte. Natasa - a Szerb Kosárlabda Szövetség és a FIBA képviselője - beszélt a részvevőkhöz, népszerűsítve a kosárlabdát, illetve az egyik vegyes mérkőzést a labda feldobásával Ő maga indította el. Pozitív kisugárzása példa lehet a gyerekek számára. Nagy tapssal és ovációval fogadták a sportcsarnokban megjelent nézők és játékosok Földi Sándor szakmai igazgatónkat, aki mint tanár és kosárlabda edző sok éven keresztül sikeresen dolgozott Szabadkán.

A mérkőzések közben a Város, a Kosárlabda Szövetség és a Spartak vezetői, illetve a PVSK részéről Földi Sándor szakmai igazgatónk sajtótájékoztatón számoltak be a rendezvényről és a két klub közti együttműködés kezdetéről. A média részéről az érdeklődés nagy volt: több újság és TV munkatársa is jelen volt. A városvezetés és a szövetség is nagyon sikeresnek értékelte a kezdeményezést és a kosárlabda iránt érdeklődők számát.

Az első sikeres közös rendezvény után a két egyesület havi szinten tartja a kapcsolatot. Több közös edzőtovábbképzést és szakmai programot rendezünk. Az edzőmérkőzések minden korosztályban rendszeresek lesznek.

Érdekesség, hogy értesülve a Spartak és a PVSK együttműködésről, már a torna alatt - Szabadkán telefonon megkeresve Földi Sándor szakmai igazgatónkat - a Bácska Topolya csapata is érdeklődött a kapcsolatok felvételéről.

Köszönjük Szabadkának és a Spartaknak a szíves vendéglátást!


          


Iroda:

Pécsi VSK Női
Kosárlabda Utánpótlás
7622 Pécs,
Verseny utca 11.
Tel: 06 20 568-8111

Link:

www.pvsk-parducok.hu
www.pvsk.hu www.kosarsport.hu