HAJRÁ PÉCSI VSK !!

Hírek


Felmértük kosaras növendékeinket

Ebben a szezonban első alkalommal történt meg az utánpótlás kosarasaink felmérése. Az aktuális állapot rögzítésével nyomon követhető a játékosok év közben elért fejlődése is.

Az utánpótláskorú kosárlabdázók aktuális fizikai állapotát egy szezonban kétszer mérjük fel. A felmérés részben antropometriai célú, és a várható testalkat vizsgálata mellett a testösszetétel és a biológiai életkor meghatározását célozza. A vizsgálat másik része a kosárlabdázásban leginkább használt motoros képességek felmérése, amelynek keretében a gyorsaságot, a többirányú mozgás gyorsaságát, a robbanékonyerőt, az aerob állóképességet és az ízületi mozgékonyságot vesszük górcső alá.

- A felmérés két részből áll. Az általános felmérésünk valamennyi, bajnoki rendszerben versenyző játékosunkat érinti, így az U11-es korosztálytól egészen a juniorokig. A gyerekeken antropometriai, pszichológiai mutatókat vizsgálunk, a gyakorlatban pedig pályateszteken nézzük az aktuális fizikális felkészültségüket. A vizsgálati eredmények alapján kiderül, hogy milyen erősségek és milyen gyengeségek jellemzők a gyerekekre, ez megkönnyíti a további tervezést, egy átfogóbb képet ad játékosaink állapotáról és fejlődéséről. Második felmérésünk a tehetségcsoportokra vonatkozik. Az ide tartozó gyerekeken komplexebb, tudományos méréseket alkalmazunk, ami az egyéni képzések gyakorlatanyagát és módszertanát, a terhelési összetevők megtervezését segíti - mondta el Meszler Balázs, a PVSK kosárlabda utánpótlásedzője.

Az évek óta zajló program elsődleges célja a nyomon követés: rögzíteni, hogy év elején hol tart egy-egy játékos, majd az év második felében felmérni, hogy miben fejlődött, és melyek azok a területek, amelyekkel jobban kell foglalkozni a továbbiakban.


          


Iroda:

Pécsi VSK Női
Kosárlabda Utánpótlás
7622 Pécs,
Verseny utca 11.
Tel: 06 20 568-8111

Link:

www.pvsk-parducok.hu
www.pvsk.hu www.kosarsport.hu